Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης.

Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης.

Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε την εικόνα των πρόσθιων δοντιών και του χαμόγελου σας, τότε μπορεί να χρειάζεστε όψεις.

Οι όψεις κατασκευάζονται από πορσελάνη ή από ρητίνη και στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες τόσο για το ένα είδος όσο και για το άλλο.

Αν έχετε αποφασίσει πως θα βελτιώσετε το χαμόγελο σας με την βοήθεια όψεων, μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με το δίλημμα της επιλογής ανάμεσα στα δύο διαφορετικά υλικά και τεχνικές.

Οι όψεις πορσελάνης είναι στην ουσία φτιαγμένες από γυαλί και γι αυτό δεν απορροφούν χρωστικές με το πέρασμα του χρόνου ενώ οι όψεις από ρητίνη είναι φτιαγμένες από πολυμερές υλικό που με το πέρασμα του χρόνου αποχρωματίζεται απορροφά χρωστικές, αλλοιώνοντας το αρχικό αποτέλεσμα.

 

 

Οι οδοντίατροι θεωρούμε πληρέστερη θεραπεία την αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων στο χαμόγελο με όψεις πορσελάνης όπως του περιστατικού από το ιατρείο μας στην διπλανή φωτογραφία, όμως οι όψεις αυτές χρειάζονται περισσότερα ραντεβού για να ολοκληρωθούν και κοστίζουν πολύ περισσότερο από τις όψεις ρητίνης.

Οι όψεις ρητίνης από την άλλη μεριά είναι μια καλή εναλλακτική λύση, αλλά επειδή φτιάχνονται συνήθως στο ιατρείο σε ένα μόνο ραντεβού, το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται κατα πολύ από την δεξιοτεχνία του οδοντιατρου και την ικανότητα του να αποδώσει το σωστό σχήμα και χρώμα των δοντιών.

Στην σημερινή εποχή, οι όψεις ρητίνης είναι δημοφιλείς κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους τους. Λειτουργούν επίσης σαν ένας ενδιάμεσος σταθμός, κυρίως για τους νεώτερους ασθενείς μας, που ξεκινούν την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου τους με όψεις ρητίνης και μετά από μερικά χρόνια μπορεί να τις αντικαταστήσουν με όψεις πορσελάνης για ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Αν προβληματίζεστε για την σωστότερη επιλογή, ζητήστε από τον οδοντίατρο σας φωτογραφίες περιστατικών που έχει θεραπεύσει με όψεις ρητίνης ή με όψεις πορσελάνης. Βλέποντας την αρχική και την τελική κατάσταση των δοντιών και του χαμόγελου, μπορείτε να καταλάβετε αν στο ιατρείο στο οποίο βρίσκεστε οι όψεις γίνονται με επιτυχία.

 

 

Παρατηρήστε στο περιστατικό της διπλανής φωτογραφίας που έχει αντιμετωπιστεί στο ιατρείο μας με όψεις ρητίνης, το σχήμα των δοντιών που αποδίδεται, το χρώμα και την διαβάθμιση του. Τα χαρακτηριστικά των δοντιών έχουν αποδωθεί με τέτοια επιτυχία που στην ουσία δεν μπορεί κανείς να διακρίνει που έχουν τοποθετηθεί όψεις ρητίνης και που όχι.

Μην ξεχνάτε πως οι όψεις δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν σε όλα τα δόντια. Μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε εκείνα στα οποία αντιμετωπίζετε πρόβλημα. Ζητήστε να δείτε από τον οδοντίατρο σας τέτοια περιστατικά, και συγκρίνετε το δόντι με την όψη, με το διπλανό του που δεν έχει όψη. Η απόδοση σωστού χρώματος και σχήματος, που να ταιριάζει στα διπλανά δόντια είναι καλό κριτήριο αξιολόγησης.

Σκεφτείτε επίσης τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας. Καπνίζετε πολύ; Προτιμήστε όψεις πορσελάνης που δεν κρατούν το χρώμα από τον καπνό.

Επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο για συντήρηση των δοντιών σας; Τότε οι όψεις ρητίνης μπορούν να σας εξυπηρετήσουν ικανοποιητικά, μιας και ο γιατρός μπορεί να τις γυαλίζει και να τις φροντίζει συχνά, αυξάνοντας τον προσδόκιμο χρόνο επιβιώσης τους.

Αν ακόμη δεν μπορείτε να επιλέξετε, σκεφτείτε πως οι όψεις ρητίνης μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από τα δόντια σας και να ξαναφτιαχτούν, ενώ οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μια πιο οριστική λύση.

Έχετε ακόμη απορίες σχετικα με το θέμα; Τι άλλο σας δυσκολεύει να αποφασίσετε, ανάμεσα στις δύο λύσεις; Αφήστε ένα σχόλιο και θα χαρούμε πολύ να σας απαντήσουμε.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress